Kategorie
Gotowanie

Pierwszy przepis na naszej stronie!

  • Bulion przelać do garnka (wcześniej można zebrać część lub cały tłuszcz z wierzchu zimnej zupy). Dodać sos sojowy (na razie połowę ilości) oraz sake, zagotować, spróbować i w razie potrzeby dodawać stopniowo więcej sosu sojowego.
  • Do misek włożyć ugotowany makaron, wlać bulion, ułożyć grzyby shitake, plaster mięsa z pieczeni, przepołowione ugotowane jajko, kawałek prasowanych glonów, posypać dymką lub szczypiorkiem i doprawić przyprawą shichimi togarashi. 
  • Można też dodać pak choi (pokrojony wzdłuż na szerokie paski i blanszowany), kiełki fasoli i skropić olejem sezamowym chili. Im więcej składników, tym lepiej 😉 Ramen to zupa z dużą ilością makaronu i dodatków w porównaniu z samym bulionem.
  • #ramen

W odpowiedzi na “Pierwszy przepis na naszej stronie!”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.